x

Smaki czasu z Karolem Okrasą

magazyn kulinarny
W skrócie:Gościem Karola Okrasy jest Adam Wajrak, dziennikarz i miłośnik przxyrody. Na jego życzenie kuchmistrz przygotowuje barszcz czerwony z pierogami z rydzów oraz ośmiornicę po galicyjsku.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

Gościem mistrza kuchni jest dziennikarz i miłośnik dzikich zwierząt Adam Wajrak. Przyrodnik wspomina swoje dzieciństwa spędzone na warszawskim Żoliborzu oraz przepysznym barszczu według przepisu swojej babci. Opowiada też o swoim domu w Puszczy Białowieskiej i żonie Nurii, Hiszpance. Na życzenie swojego gościa Okrasa przygotowuje barszcz czerwony z pierogami z rydzów oraz pochodzącą z Półwyspu Iberyjskiego pulpo a la gallego czyli ośmiornicę po galicyjsku.

Twórcy (pokaż wszystkich)