x

Smaki czasu z Karolem Okrasą

magazyn kulinarny
W skrócie:Dziś o swoich kulinarnych fascynacjach opowiada aktorka Małgorzata Braunek. Karol Okrasa przygotowuje dla niej zupę 'nic' i strudel z nadzieniem ze szpinaku, karczochów i sera.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

W dzisiejszym odcinku o swoich kulinarnych fascynacjach opowiada Małgorzata Braunek. Aktorka przed laty zasłynęła rolami w filmowych adaptacjach polskiej prozy "Potopie" i "Lalce". Po latach wróciła na ekrany za sprawą seriali "Dom nad rozlewiskiem" i "Miłość nad rozlewiskiem" na motywach książki Małgorzaty Kalicińskiej. Artystka prosi Karola Okrasę o przygotowanie zupy z czasów swojego dzieciństwa zwanej "nic", bardzo popularnej w Poznańskiem. Na drugie danie szef kuchni poleca swojemu gościowi strudel z ciasta francuskiego z nadzieniem ze szpinaku, karczochów, suszonych pomidorów i sera. Artystka od trzydziestu lat jest wegetarianką.

Twórcy (pokaż wszystkich)