x

Smaki czasu z Karolem Okrasą

magazyn kulinarny
W skrócie:Karol Okrasa spotyka Stanisława Sojkę w niewielkiej restauracji na warszawskiej Saskiej Kępie. Kompozytor wychował na Śląsku. Jego ulubioną potrawą był m.in. rosół z kluseczkami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Po "Kuchni z Okrasą" popularny mistrz sztuki kulinarnej wraca na antenę telewizyjnej Dwójki. Prowadzący Karol Okrasa zaprasza swoich gości, znane postacie polskiego show-biznesu, do odkrycia własnych kulinarnych fascynacji. Jego zadaniem jest stworzenie gastronomicznego odpowiednika emocji, które nosi w sobie każda z osób goszczących w programie. Inspiracją do stworzenia wymarzonego dania mogą być m.in. wspomnienia z dzieciństwa lub fascynacja kuchnią poznaną w czasie podróży zagranicznej.

Swojego dzisiejszego gościa Karol Okrasa spotyka w niewielkiej restauracji na warszawskiej Saskiej Kępie, niegdyś ulubionym lokalu Agnieszki Osieckiej. Kompozytor Stanisław Sojka wychował na Śląsku. Do dziś pamięta smak domowego rosołu z kluseczkami, który przyrządzały dla niego mama i babcia. O jego przygotowanie prosi Karola Okrasę. Druga z potraw, którą muzyk chce dziś spróbować, to makaron z czosnkiem, oliwą i ostrą papryczką - przysmak kuchni włoskiej.

Twórcy (pokaż wszystkich)