Przez żołądek do serca: Małgorzata i Łukasz - smacznie, choć bez mięsa (44)
W skrócie: | Łukasz to miłośnik piwa i wegetarianin. Z kolei jego partnerka Gosia jest mięsożerna. Kucharze muszą połączyć te odmienne kulinarne światy. Przygotują m.in. klopsiki z fasoli i ciecierzycy. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz w roli szefowej sercowego pogotowia kulinarnego. Była Miss Polski, a obecnie dziennikarka pomaga zwaśnionym parom w wypracowaniu porozumienia. Miejscem, w którym odbywają się negocjacje, jest kuchnia. To tu powstaną niebanalne potrawy, które obojgu partnerom poprawią nastroje i doprowadzą do długotrwałego zawieszenia broni.
Ewa i Witek mają twardy orzech do zgryzienia. Łukasz to miłośnik piwa, a na dodatek wegetarianin. Z kolei Gosia jest jak najbardziej mięsożerna. Kucharze muszą połączyć te dwa odmienne kulinarne światy. Na przystawkę zaserwują amerykański chowder kukurydziany z oliwą o smaku chili, podany z obsmażonymi plasterkami ziemniaków. Wprawdzie tradycyjna zupa jest podawana z mięsem, rybami lub owocami morza, lecz Ewa i Witek przygotowali jej wegetariańską wersję. Następnie miłośnicy smaków przygotują bliskowschodnie klopsiki falafel przyrządzone z czerwonej fasoli i ciecierzycy. Do tego podadzą meksykańską tortillę i pyszną pomidorową salsę. Z kolei na deser przygotują typowo męskie słodkości - ciasto czekoladowe z wiśniami i bourbonem.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz