x
Polski grill (2)

Polski grill (2)

magazyn kulinarny Polska 2017   od 12 lat
W skrócie:Artur Moroz zwiedza Pomorze w towarzystwie m.in. florecistki i Sylwii Gruchały i satyryka Rudiego Schubertha. Spróbują: śledzia w liściach chrzanu, kiełbasek rybnych, cielęciny z cytryną oraz szałwią.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Doświadczony kucharz Artur Moroz udaje się w kulinarną podróż po Polsce, podczas której spotyka się z miłośnikami grillowania. Wybiera miejsca szczególnie malownicze lub charakterystyczne dla danego regionu. Goście podczas wspólnego biesiadowania prezentują widzom swoje oryginalne przepisy na pyszne dania z rusztu.

Artur Moroz zwiedza Pomorze. Towarzyszą mu blisko związani z regionem: florecistka i olimpijka Sylwia Gruchała, zielarka Zofia Zienkiewicz, geograf z Uniwersytetu Gdańskiego prof. Mariusz Czepczyński, żeglarz Przemysław Miarczyński oraz aktor i satyryk Rudi Schuberth. Artur Moroz odwiedza ogród zielarki, podziwia ujście Wisły do morza, wypływa z rybakami na poranny połów. Wraz z gośćmi wspólnie przygotowuje potrawy na sopockiej plaży, a biesiaduje w należącej do niego restauracji Bulaj w Łazienkach Północnych. Prowadzący i jego towarzysze podróży spróbują: śledzia w liściach chrzanu z kwiatem kopru, kiełbasek rybnych, cielęciny z cytryną i szałwią, filetu z kurczaka w jogurcie z estragonem, flądry z grilla oraz combra z królika z tymiankiem i cytryną.

Twórcy (pokaż wszystkich)