Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: U Afrodyty ze smakiem
magazyn kulinarny
W skrócie: | Poznamy blizej kuchnię cypryjską. Odkrywamy potrawy o antycznych korzeniach, np. jagnięcinę z liściem laurowym i oliwą. Dowiemy się jak dodawać owoce cytrusowe. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
W dzisiejszym odcinku niezrównany smakosz Robert Makłowicz przybliża widzom tajniki kuchni cypryjskiej. Wraz z nim odkrywamy walory smakowe egzotycznych potraw o antycznych korzeniach, np. jagnięciny z liściem laurowym i oliwą. Zobaczymy także sposoby na przyrządzenie różnych smakowitości z dodatkiem owoców cytrusowych, które często stosuje się w tym regionie świata. Tłem dla kulinarnych popisów Roberta Makłowicza będą malownicze krajobrazy wyspy.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz