x

Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Wogezów

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:We francuskich Wogezach Robert Makłowicz przygotowuje: tartę z serem, alzacką sałatkę ziemniaczaną z kiełbasą czosnkową i winegretem estragonowym i koguta duszonego w białym winie.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

W najbardziej wysuniętych na wschód francuskich górach Wogezach Robert Makłowicz pokazuje, jak ubogi, górzysty rejon potrafi zmienić się w turystyczną i kulinarną perełkę. W programie zaprezentuje przepisy na: tartę z serem, alzacką sałatkę ziemniaczaną z kiełbasą czosnkową i winegretem estragonowym, koguta duszonego w białym alzackim winie oraz flamiche z cebulą i śmietaną.