Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Wogezów
magazyn kulinarny
W skrócie: | We francuskich Wogezach Robert Makłowicz przygotowuje: tartę z serem, alzacką sałatkę ziemniaczaną z kiełbasą czosnkową i winegretem estragonowym i koguta duszonego w białym winie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
W najbardziej wysuniętych na wschód francuskich górach Wogezach Robert Makłowicz pokazuje, jak ubogi, górzysty rejon potrafi zmienić się w turystyczną i kulinarną perełkę. W programie zaprezentuje przepisy na: tartę z serem, alzacką sałatkę ziemniaczaną z kiełbasą czosnkową i winegretem estragonowym, koguta duszonego w białym alzackim winie oraz flamiche z cebulą i śmietaną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz