Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak wawelski
magazyn kulinarny
W skrócie: | Robert Makłowicz przygotowuje krakowskie śniadanie: jajka w szklance, kajzerki, kiełbasę krakowską i lisiecką, ser z kminkiem, bryndzę, oscypek. Są też rydze z patelni i maczanka. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
Robert Makłowicz udaje się tym razem do Krakowa, gdzie proponuje specjały kuchni polskiej. Przygotuje tu śniadanie po krakowsku, na które złożą się jajka w szklance, kajzerki, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa lisiecka, domowy ser z kminkiem, twaróg, bryndza, bundz i oscypek. Poda też przepisy na dania specjalne - rydze z patelni, maczankę i kaczkę po krakowsku.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz