x

Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak wawelski

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Robert Makłowicz przygotowuje krakowskie śniadanie: jajka w szklance, kajzerki, kiełbasę krakowską i lisiecką, ser z kminkiem, bryndzę, oscypek. Są też rydze z patelni i maczanka.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

Robert Makłowicz udaje się tym razem do Krakowa, gdzie proponuje specjały kuchni polskiej. Przygotuje tu śniadanie po krakowsku, na które złożą się jajka w szklance, kajzerki, kiełbasa krakowska sucha, kiełbasa lisiecka, domowy ser z kminkiem, twaróg, bryndza, bundz i oscypek. Poda też przepisy na dania specjalne - rydze z patelni, maczankę i kaczkę po krakowsku.