Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Badacsony
magazyn kulinarny
W skrócie: | Region góry Badacsona jest znany z produkcji wina. Tradycja uprawy winorośli w tej okolicy liczy kilka tysięcy lat. O smaku miejscowych potraw decydują tutejsze wina. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
Nad Balatonem wznosi się góra Badacsony. Region ten jest znany z produkcji wina. Tradycja uprawy winorośli w tej okolicy liczy co najmniej kilka tysięcy lat. O smaku miejscowych potraw decydują więc przede wszystkim tutejsze białe wina. Robert Makłowicz odwiedza ten węgierski region i przedstawia specyfikę typowych dla całego kraju świń rasy mangalica i szarych krów.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz