x

Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Alzacji

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:W Strasburgu, Robert Makłowicz, serwuje pasztety z gęsich wątróbek i opowiada o kuchni pogranicza Francji i Niemiec. Wielbiciele wieprzowiny, gęsiny i kapusty będą zadowoleni.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

W Strasburgu, stolicy Alzacji Robert Makłowicz, serwuje nie tylko słynne pasztety z gęsich wątróbek, ale także opowiada o specyfice kuchni pogranicza Francji i Niemiec. Chociaż preferowane w niej dania są dosyć tłuste, cieszy się uznaniem wielu smakoszy. Najbardziej usatysfakcjonowani poczują się zaś wielbiciele potraw z wieprzowiny, gęsiny oraz kapusty.