Podróże kulinarne Roberta Makłowicza: Smak Alzacji
magazyn kulinarny
W skrócie: | W Strasburgu, Robert Makłowicz, serwuje pasztety z gęsich wątróbek i opowiada o kuchni pogranicza Francji i Niemiec. Wielbiciele wieprzowiny, gęsiny i kapusty będą zadowoleni. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.
W Strasburgu, stolicy Alzacji Robert Makłowicz, serwuje nie tylko słynne pasztety z gęsich wątróbek, ale także opowiada o specyfice kuchni pogranicza Francji i Niemiec. Chociaż preferowane w niej dania są dosyć tłuste, cieszy się uznaniem wielu smakoszy. Najbardziej usatysfakcjonowani poczują się zaś wielbiciele potraw z wieprzowiny, gęsiny oraz kapusty.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Robert Makłowicz gospodarz