x

Podróże kulinarne Roberta Makłowicza

magazyn kulinarny
W skrócie:Robert Makłowicz w Stambule przygotuje tradycyjną ucztę złożoną z tureckich jaj, pilawu z bakłażanami i kebabu. Na deser proponuje typowe smakołyki, czyli baklawę, chałwę i lokum.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

W cyklu wędrówek kulinarnych po kraju i świecie znakomity znawca kuchni, Robert Makłowicz, udaje się tym razem do Turcji. Odwiedza malowniczy, pełen wspaniałych zabytków Stambuł, w którym przygotuje tradycyjną ucztę złożoną z tureckich jaj, pilawu z bakłażanami i kebabu. Na deser mistrz kuchni proponuje słodkie, typowe dla tamtych obszarów smakołyki, czyli baklawę, chałwę i lokum.