x

Podróże kulinarne Roberta Makłowicza

magazyn kulinarny
W skrócie:Robert Makłowicz odwiedza Jamajkę, gdzie przygotowuje ulubione potrawy korsarzy. Jedną z ciekawszych jest przypominająca nasz szpinak potrawka z callaloo z czosnkiem i pomidorami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

Dziś Robert Makłowicz odwiedza egzotyczną Jamajkę, gdzie w stroju pirata przygotowuje potrawy bliskie sercom korsarzy. Przyrządza smażone na patelni solone śledzie, uprzednio namoczone w wodzie, przyprawione i uformowane w krokiety. Pokazuje również, jak upiec w cieście naleśnikowym corned beef, czyli popularną w Polsce mielonkę. Jednym z ciekawszych pirackich przysmaków jest przypominająca nasz szpinak potrawka z callaloo z dodatkiem czosnku i pomidorów. Na koniec Robert Makłowicz opowiada o wyśmienitym ponczu rumowym, w którym szczególnie rozsmakowali się turyści.