x

Podróże kulinarne Roberta Makłowicza

magazyn kulinarny
W skrócie:Robert Makłowicz jedzie na Jamajkę. Wśród kawowych krzewów przygotowuje do pieczenia na grillu żeberka w marynacie. Kolejną potrawą jest dżem z bananów, kawy i brązowego cukru.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Cykl kulinarny prezentujący zarówno tradycyjne jak i wyszukane potrawy kuchni polskiej oraz światowej. Wszystkie dania przygotowane są w malowniczych, naturalnych plenerach.

W cyklu kulinarnych wędrówek po kraju i świecie Robert Makłowicz pojawia się w pięknej scenerii Jamajki. Słynie ona nie tylko z palącego słońca i pięknych plaż, ale również z doskonale znanej smakoszom aromatycznej kawy Blue Mountain. Wśród kawowych krzewów Robert Makłowicz przygotowuje do pieczenia na grillu żeberka wieprzowe moczone w specjalnej marynacie. Jednym z jej istotnych składników jest właśnie kawa. Kolejną potrawą, którą przyrządza, jest dżem z bananów, kawy jawajskiej i brązowego cukru. W Górach Błękitnych Robert Makłowicz przygotowuje inny lokalny przysmak - wołowinę duszoną w kawie i rumie. Opowiada o osobliwościach miejscowego klimatu, które decydują o wyjątkowym aromacie i smaku kawy Blue Mountain. Na zakończenie prawdziwej uczty z pewnością zada szyku kawa po jamajsku - dodatkowo warzona z brązowym cukrem, rumem, sokiem z limonek i pomarańczy.