x
Pascal po polsku (3/4)

Pascal po polsku (3/4)

magazyn kulinarny Polska 2014   b.o.
W skrócie:Pascal wybierze się nad Bałtyk. Pokaże, jak przyrządzić dorsza z warzywami i sosem rybnym. Przygotuje też smaczną przekąskę z okonia morskiego z burakami. Na koniec zdradzi przepis na stek z łososia.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Na miłośników smacznej kuchni czeka aż dwanaście przepisów inspirowanych polskimi przysmakami. Tym razem pod lupą Pascala Brudnickiego znajdą się lokalne warzywa, ryby i słodycze. W menu pojawią się m.in. okoń morski pod pistacjową pierzynką, zupa pomidorowa z serowymi "dachówkami" i smakowity sernik czekoladowy. Dla dbających o linię nie zabraknie dietetycznych przepisów oraz porad i kuchennych trików. Pascal samodzielnie złowi i przyrządzi dorsza z Bałtyku. Wybierze się także do wędzarni szprotek i makreli, fabryki żółtego sera oraz pasieki, która znajduje się na dachu warszawskiego wieżowca.

Pascal wybierze się nad Bałtyk, by odkryć na nowo smaki z polskiego wybrzeża. Korzystając z okazji, zapozna się z tajnikami rybołówstwa w Darłowie. Zainspirowany morskimi widokami przygotuje trzy oryginalne przepisy. Pokaże, jak przyrządzić dorsza na sposób azjatycki z warzywami i sosem rybnym. Przygotuje też smaczną przekąskę z okonia morskiego z burakami pod pistacjową pierzynką. A na koniec zdradzi przepis na pyszny stek z łososia bałtyckiego z sosem szczawiowym i plackami ziemniaczanymi.