x
Pascal po polsku (2/4)

Pascal po polsku (2/4)

magazyn kulinarny Polska 2014   b.o.
W skrócie:Mistrz kuchni przyrządzi krem z buraków z mlekiem kokosowym oraz szaszłykami w dwóch wersjach - z kurczakiem i krewetkami. Pokaże, jak zrobić terrinę z marchewki, czyli rodzaj pasztetu warzywnego.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Na miłośników smacznej kuchni czeka aż dwanaście przepisów inspirowanych polskimi przysmakami. Tym razem pod lupą Pascala Brudnickiego znajdą się lokalne warzywa, ryby i słodycze. W menu pojawią się m.in. okoń morski pod pistacjową pierzynką, zupa pomidorowa z serowymi "dachówkami" i smakowity sernik czekoladowy. Dla dbających o linię nie zabraknie dietetycznych przepisów oraz porad i kuchennych trików. Pascal samodzielnie złowi i przyrządzi dorsza z Bałtyku. Wybierze się także do wędzarni szprotek i makreli, fabryki żółtego sera oraz pasieki, która znajduje się na dachu warszawskiego wieżowca.

Pascal przyrządzi potrawy z polskich warzyw. Pierwszą propozycją będzie krem z buraków z mlekiem kokosowym oraz szaszłykami w dwóch wersjach - z kurczakiem i krewetkami. Mistrz kuchni pokaże, jak zrobić delikatną terrinę z marchewki, czyli rodzaj pasztetu warzywnego. Na koniec znajdzie się propozycja zdrowego aperitifu w trzech kolorowych odsłonach - pasty warzywne z groszku, papryki oraz pieczarek. Widzowie poznają też pełną witamin alternatywę dla sałatek. Pascal odwiedzi dwie specjalistki od warzywnych koktajli. Wspólnie przygotują pyszne i zdrowe napoje ze szpinaku, z buraków i marchewki.