x

Paryskie gotowanie z Rachel Khoo (2)

(The Little Paris Kitchen: Cooking with Rachel Khoo)

magazyn kulinarny Wielka Brytania 2012   od 7 lat
Reżyseria:Ed St. Giles
W skrócie:Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy, gdzie uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na wołowinę po burgundzku - boeuf bourguignon, oraz biszkopt czekoladowy.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Widzowie poznają różne dania kuchni francuskiej. Autorka poradników kulinarnych, właścicielka najmniejszej restauracji w Paryżu i prezenterka, Rachel Khoo, przedstawia ciekawe przepisy na potrawy typowe dla kraju nad Loarą. Wykorzystuje swoją wiedzę, jaką zdobyła podczas nauki we francuskiej szkole dla kucharzy, Le Cordon Bleu. Rachel przyrządza tradycyjne dania, a także eksperymentuje, łącząc odmienne smaki i tradycje kulinarne. Odwiedza również mało znane zakątki francuskiej stolicy, w których można kupić rzadko spotykane artykuły spożywcze.

Prowadząca odwiedza piekarnię we francuskiej stolicy. Pod okiem tutejszych ekspertów uczy się piec bagietki. Widzowie poznają też przepisy na danie obiadowe - wołowinę po burgundzku, znaną również pod nazwą boeuf bourguignon - oraz na biszkopt czekoladowy z kremem.

Twórcy (pokaż wszystkich)