x
Okrasa łamie przepisy: Wigilia u leśników

Okrasa łamie przepisy: Wigilia u leśników

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa przygotowuje potrawy na wigilijną wieczerzę - zupę na wywarze z suszonych grzybów z pulpecikami ze szczupaka i żurawiny oraz karpia zapiekanego w cieście francuskim.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wraz z leśnikami z Puszczy Knyszyńskiej przygotowuje potrawy na wigilijną wieczerzę. Zostanie podana zupa na wywarze z suszonych grzybów z podana z pulpecikami ze szczupaka, suszonych grzybów i żurawiny. Druga propozycja to karp zapiekany w cieście francuskim z kapustą i grzybami. Poza tym gospodarze częstują kucharza specjałami nawiązującymi zarówno do tradycji katolickiej, jak i prawosławnej.

Twórcy (pokaż wszystkich)