x

Okrasa łamie przepisy: Trzy mięsa na grilla

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa pokazuje, jak przyrządzić różne rodzaje mięs na grilla. Podzieli się przepisem na marynowane szaszłyki z karkówki, żebra wołowe z plackami ziemniaczanym oraz marynowany udziec barani.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Sezon grillowy w zaczyna się w Polsce wraz z nastaniem wiosny. Taka forma spędzania wolnego czasu cieszy się u nas dużą popularnością. Karol Okrasa prezentuje, jak na świeżym powietrzu przygotować trzy rodzaje mięs. Pokaże też różne sposoby grillowania i pieczenia. Najpierw zrobi marynowane szaszłyki z karkówki, podane z surówką z białej kapusty. Następnie przygotuje żebra wołowe z plackami ziemniaczanym. Na koniec przyrządzi marynowany udziec barani z pieca ziemnego.

Twórcy (pokaż wszystkich)