Okrasa łamie przepisy: Trzy mięsa na grilla
W skrócie: | Karol Okrasa pokazuje, jak przyrządzić różne rodzaje mięs na grilla. Podzieli się przepisem na marynowane szaszłyki z karkówki, żebra wołowe z plackami ziemniaczanym oraz marynowany udziec barani. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Sezon grillowy w zaczyna się w Polsce wraz z nastaniem wiosny. Taka forma spędzania wolnego czasu cieszy się u nas dużą popularnością. Karol Okrasa prezentuje, jak na świeżym powietrzu przygotować trzy rodzaje mięs. Pokaże też różne sposoby grillowania i pieczenia. Najpierw zrobi marynowane szaszłyki z karkówki, podane z surówką z białej kapusty. Następnie przygotuje żebra wołowe z plackami ziemniaczanym. Na koniec przyrządzi marynowany udziec barani z pieca ziemnego.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Staropolski post - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Podlaski posiłek oracza - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 11:35 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka i borówki - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zatorskie karpie - magazyn kulinarny - dziś, 29 marca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Biowarzywa na stół - magazyn kulinarny - sobota, 30 marca 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Kipi kasza - magazyn kulinarny - sobota, 30 marca 7:30 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Chwasty na talerzu - magazyn kulinarny - sobota, 30 marca 7:45