x

Okrasa łamie przepisy: Smaki Suwalszczyzny

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa dociera do Suwalskiego Parku Krajobrazowego. Surowe warunki klimatyczne wpłynęły na lokalną tradycję kulinarną. Nad jeziorem Jaczno prowadzący przygotuje placki z gotowanych ziemniaków.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wybiera się do Suwalskiego Parku Krajobrazowego na spotkanie z suwalską kuchnią. Surowe warunki klimatyczne znacząco wpłynęły na lokalną tradycję kulinarną. Karol wybiera się na jezioro Jaczno, gdzie przygotuje soczewiaki, czyli placki z gotowanych ziemniaków, oraz suwalskie bliny litewskie, czyli placki ziemniaczane z nadzieniem z mięsa króliczego.

Twórcy (pokaż wszystkich)