x

Okrasa łamie przepisy: Ryby z Zalewu Wiślanego

magazyn kulinarny Polska   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa wyrusza z rybakami na połów ryb na wody Zalewu Wiślanego. Przekonuje się, że ich praca wymaga niemałych poświęceń. Później mistrz kuchni przygotowuje trzy dania ze złowionych ryb.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Mimo zimowej pory, Karol Okrasa wyrusza z rybakami na połów ryb na wody Zalewu Wiślanego. Przekonuje się, że ich praca jest bardzo ciężka i wymaga niemałych poświęceń. Później mistrz kuchni przygotowuje trzy dania ze złowionych ryb. Pokazuje przepisy na smażone stynki w pikantnym sosie pomidorowym, zupę z ryb w korzennych aromatach z grochem włoskim i pomidorami, a także filety z sandacza z ciepłą fasolą, grzybami i sosem holenderskim, okraszone kawiorem ze świeżej troci.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także