x
Okrasa łamie przepisy: Różne smaki wieprzowiny z grilla

Okrasa łamie przepisy: Różne smaki wieprzowiny z grilla

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Okrasa pokazuje jak bogate możliwości przyrządzania ciekawych potraw daje mięso wieprzowe. Przyrządza na grillu kotlet wieprzowy z kostką na ostro oraz żeberka w marynacie żurawinowej.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa pokazuje jak bogate możliwości przyrządzania ciekawych potraw daje polskie mięso wieprzowe. Przyrządza na grillu kotlet wieprzowy z kostką na ostro, żeberka wieprzowe w marynacie żurawinowej z kiszonymi cytrynami i sałatką z grillowanych szparagów, a także wędzone polędwiczki wieprzowe w marynacie miodowej z sałatką z białej fasoli i sosem z grillowanego czosnku.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także