Okrasa łamie przepisy: Potrawy pięknie podane
W skrócie: | Karol Okrasa odwiedza Rafała Bernatowicza w miejscowości Udrzyn nad Bugiem. Mężczyzna wraz z rodziną porzucił życie w mieście. Teraz wytwarza deski, talerze czy miski z rzadkich gatunków drewna. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa odwiedza Rafała Bernatowicza w miejscowości Udrzyn nad Bugiem. Mężczyzna wraz z rodziną porzucił życie w mieście. Teraz wytwarza deski, talerze czy miski z rzadkich gatunków drewna. Na miejscu kucharz przygotuje pieczoną w niskiej temperaturze polędwicę wołową z pesto z cebuli i pieczoną pietruszką. Druga propozycja to wędzona słonina z sosem z kaparów i marynowanego czosnku. Następnie serwuje wędzony tatar z jelenia z jajem przepiórczym i sosem z marynowanych grzybów. Ostatnią potrawą jest szpik wołowy z ziemniaczkami i pesto z suszonych pomidorów. Wszystkie dania podane są pięknie podane na przedmiotach zrobionych przez gospodarza.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: W pomidorowym królestwie - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Jesienna dynia - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Podlaski posiłek oracza - magazyn kulinarny - dziś, 28 marca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Krótka historia bigosu - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 0:30 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia Polesia - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 2:40 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Staropolski post - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 7:05
- Okrasa łamie przepisy: Jabłka i borówki - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Złoty rokitnik - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Zatorskie karpie - magazyn kulinarny - piątek, 29 marca 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Biowarzywa na stół - magazyn kulinarny - sobota, 30 marca 7:10