x
Okrasa łamie przepisy: Potrawy pięknie podane

Okrasa łamie przepisy: Potrawy pięknie podane

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa odwiedza Rafała Bernatowicza w miejscowości Udrzyn nad Bugiem. Mężczyzna wraz z rodziną porzucił życie w mieście. Teraz wytwarza deski, talerze czy miski z rzadkich gatunków drewna.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa odwiedza Rafała Bernatowicza w miejscowości Udrzyn nad Bugiem. Mężczyzna wraz z rodziną porzucił życie w mieście. Teraz wytwarza deski, talerze czy miski z rzadkich gatunków drewna. Na miejscu kucharz przygotuje pieczoną w niskiej temperaturze polędwicę wołową z pesto z cebuli i pieczoną pietruszką. Druga propozycja to wędzona słonina z sosem z kaparów i marynowanego czosnku. Następnie serwuje wędzony tatar z jelenia z jajem przepiórczym i sosem z marynowanych grzybów. Ostatnią potrawą jest szpik wołowy z ziemniaczkami i pesto z suszonych pomidorów. Wszystkie dania podane są pięknie podane na przedmiotach zrobionych przez gospodarza.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także