Okrasa łamie przepisy: Polskie warzywa prosto z pola

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Okrasa wyrusza do Wielkopolski, by stworzyć potrawy ze świeżo zebranych warzyw. Pokazuje przepisy na marchewkę, selera, pietruszkę i pora duszone w samodzielnie przygotowanym sosie curry.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol wyrusza na pola Wielkopolski, by zaprezentować potrawy ze świeżo zebranych polskich warzyw. Okazuje się, że można z nich stworzyć ciekawe dania, które urozmaicą domowe menu. Na miejscu pokazuje przepisy na marchewkę, selera, pietruszkę i pora duszone w samodzielnie przygotowanym, niezwykle aromatycznym sosie curry oraz smażonego halibuta z duszoną dynią i sałatką z młodej cebulki.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także