Okrasa łamie przepisy: Polskie warzywa prosto z pola
W skrócie: | Okrasa wyrusza do Wielkopolski, by stworzyć potrawy ze świeżo zebranych warzyw. Pokazuje przepisy na marchewkę, selera, pietruszkę i pora duszone w samodzielnie przygotowanym sosie curry. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol wyrusza na pola Wielkopolski, by zaprezentować potrawy ze świeżo zebranych polskich warzyw. Okazuje się, że można z nich stworzyć ciekawe dania, które urozmaicą domowe menu. Na miejscu pokazuje przepisy na marchewkę, selera, pietruszkę i pora duszone w samodzielnie przygotowanym, niezwykle aromatycznym sosie curry oraz smażonego halibuta z duszoną dynią i sałatką z młodej cebulki.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Inne gołąbki - magazyn kulinarny - dziś, 18 kwietnia 7:25
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kwiaty i zioła na talerzu - magazyn kulinarny - dziś, 18 kwietnia 7:45
- Okrasa łamie przepisy: Ryby w marynatach - magazyn kulinarny - dziś, 18 kwietnia 8:20
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 18 kwietnia 11:35 i 6 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - dziś, 18 kwietnia 12:00 i 8 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Ziemniaki, kapusta i kasza - magazyn kulinarny - dziś, 18 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Leśne paszteciki szczecińskie - magazyn kulinarny - dziś, 18 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Świeże ryby z Bałtyku - magazyn kulinarny - dziś, 18 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 18 na 19 kwietnia 0:30 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Elegancja na Batorym - magazyn kulinarny - piątek, 19 kwietnia 7:25