x
Okrasa łamie przepisy: Nogi drobiowe w kwiatach

Okrasa łamie przepisy: Nogi drobiowe w kwiatach

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa przygotowuje tym razem potrawy z nóżek drobiowych. Dzieli się pomysłem na pieczone podudzia z kurczaka w liściach młodej czarnej porzeczki, marynowane w miodzie i ziarnach gorczycy.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa przygotowuje potrawy z nóżek drobiowych. Dzieli się pomysłem na pieczone podudzia z kurczaka w liściach młodej czarnej porzeczki, marynowane w miodzie i ziarnach gorczycy i podane z młodą kapustą. Poleca także grillowane tosty z chałki z kozim serem i włoskimi orzechami lazurowanymi w miodku majowym oraz grillowane nogi kacze z sałatką z kaszy i szparagów oraz szparagami grillowanymi z boczkiem.

Twórcy (pokaż wszystkich)