Okrasa łamie przepisy: Na tropie polskich wędlin
W skrócie: | W tym odcinku Karol Okrasa prezentuje dania, których głównym składnikiem są wędliny. Spotyka się też ze specjalistą od żywienia. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
W tym odcinku Karol Okrasa prezentuje dania, których głównym składnikiem są polskie wędliny. Spotyka się ze specjalistą od żywienia i uczy, na co zwracać uwagę przy wyborze wędlin w sklepie. W menu znajdą się: gulasz z białej kiełbasy i młodych maślaków z wiejską śmietaną, półgęsek podany z sałatą i kwiatami nasturcji oraz ciepła konfitura z jabłek, octu, szafranu i cebuli.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Inne baby wielkanocne - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Gęś jak malowana - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 7:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 12:00 i 6 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 14:25 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 15:25 i 3 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 16:25 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Kozienickie przysmaki - magazyn kulinarny - dziś, 20 kwietnia 22:05
- Okrasa łamie przepisy: Mięczaki na polskim stole - magazyn kulinarny - niedziela, 21 kwietnia 7:45 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Golonka inaczej - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 kwietnia 7:25