x
Okrasa łamie przepisy: Las - największa spiżarnia

Okrasa łamie przepisy: Las - największa spiżarnia

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Lasy to spiżarnia, do której sięgali już nasi przodkowie. Późną jesienią zbiera się grzyby, żurawinę czy topinambur. Karol Okrasa ugotuje m.in. gulasz z jelenia z suszonymi grzybami.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Lasy to nasza największa spiżarnia, do której sięgali już nasi przodkowie. Późną jesienią zbiera się grzyby, a także żurawinę czy topinambur, czyli słonecznika bulwiastego. Karol Okrasa pokaże jak przygotować to warzywo. Pierwszą potrawą, jaką ugotuje kucharz, będzie zupa ze świeżych grzybów z serkiem kozim. Ponadto usmaży on jajecznicę ze świeżymi grzybami i z pieczonym topinamburem. Specjalnie dla leśników prowadzący ugotuje gulasz z jelenia, z czerwonym winem i suszonymi grzybami.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także