x
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia wiślańsko cieszyńska

Okrasa łamie przepisy: Kuchnia wiślańsko cieszyńska

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:W Beskidzie Śląskim Karol Okrasa przyrządzi gulasz z szynki wieprzowej w pikantnym sosie z boczkiem, dynią i groszkiem. Druga propozycja to pieczone na blasze placki z ziemniaków i kiszonej kapusty.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karola Okrasa uda się w Beskid Śląski, gdzie przyrządzi swoje autorskie dania. W menu znajdzie się gulasz z szynki wieprzowej przygotowany w kociołku, w pikantnym sosie z boczkiem, dynią i groszkiem. Druga propozycja to pieczone na blasze placki z ziemniaków i kiszonej kapusty. Na koniec kucharz przygotuje placki ziemniaczane zapiekane w naczyniu z kiszoną kapustą i kwaśną śmietaną.

Twórcy (pokaż wszystkich)