x
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia warszawska

Okrasa łamie przepisy: Kuchnia warszawska

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa postanawia dowiedzieć się, jak wyglądała kiedyś kuchnia warszawska. W stolicy razem z Hanną Szymanderską przygotowuje m.in. zupę cebulową z pulpetami oraz flaczki.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa postanawia dowiedzieć się, jak wyglądała kiedyś kuchnia warszawska. W tym celu jedzie swoją Syrenką do stolicy. Na miejscu z pomocą autorki licznych książek kulinarnych i specjalistką od polskiej kuchni regionalnej i historycznej, Hanną Szymanderską, przygotowuje m.in. zupę cebulową z pulpetami, flaczki i ozorki cielęce na zimno w pikantnym sosie.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także