x
Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy

Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla narciarzy i kuracjuszy

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Karol odwiedza Karkonosze, gdzie na ferie przyjeżdża mnóstwo narciarzy, turystów i amatorów uzdrowisk. Kucharz udaje się do schroniska Kamieńczyk, w którym przygotowuje dania z jagnięciny.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol odwiedza Karkonosze, gdzie na ferie przyjeżdża mnóstwo narciarzy, turystów i amatorów uzdrowisk. Kucharz udaje się na nartach do schroniska Kamieńczyk, w którym przygotowuje dwa dania z jagnięciny. Na pierwszy ogień idzie gulasz we własnoręcznie przygotowanym sosie w stylu curry, długo duszony w kociołku. Na drugie danie Karol przygotowuje grillowane combry jagnięce podane z musem z kalafiora i sałatką z czarnej soczewicy.

Twórcy (pokaż wszystkich)