x
Okrasa łamie przepisy: Konkurs na najlepsze piersi

Okrasa łamie przepisy: Konkurs na najlepsze piersi

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa dzieli się trzema przepisami na potrawy z piersi drobiowych. Przygotowuje kurczaka z sosem z bazylii oraz z sałatką z czarnej soczewicy, a także piersi z gołębia w sosie winnym.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

W dawnych latach różnorodność ptactwa na polskich stołach była dużo większa niż obecnie. Oprócz kurczaka, kaczki czy indyka do drobiu zaliczano też bażanty, kuropatwy, przepiórki i gołębie. Karol Okrasa dzieli się trzema przepisami na potrawy z piersi drobiowych. Przygotowuje piersi kurczaka z sosem z bazylii i orzechów pistacjowych oraz z sałatką z czarnej soczewicy, a także piersi z gołębia w sosie winnym, z puree selerowym i wątróbką z kaczki. Pokazuje też, jak przyrządzić pierś z kaczki z musem z pietruszki.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także