Okrasa łamie przepisy: Gotowanie na biwaku (34)
W skrócie: | Miłośnik dobrej kuchni Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Kurojady, gdzie przygotuje kilka potraw na świeżym powietrzu. Pierwszą propozycją będzie smaczna zupa z pstrągów i borowików. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa wyrusza do miejscowości Kurojady, gdzie przygotuje kilka potraw na świeżym powietrzu. Pierwszą propozycją będzie zupa z pstrągów i borowików. Większość potrzebnych składników można znaleźć w pobliskich lasach i przepływającej nieopodal rzece Wel. Do przygotowania tej potrawy prowadzący wykorzysta prąd z leśnego młyna przerobionego na ekologiczną elektrownię wodną. Karol Okrasa zaprezentuje także nowy przepis na fasolkę po bretońsku. Przygotowana w kociołku nad ogniskiem kiełbasa zapachnie imbirem, cytryną i świeżą kolendrą. Prowadzący upiecze także pstrąga na kamieniu i poda go z boczkiem oraz cytryną.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 11:35 i 4 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 12:00 i 7 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia dla morsa - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Ryby na leśny sposób - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia rowerowa - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pięknie zalane potrawy - magazyn kulinarny - sobota, 20 kwietnia 7:10
- Okrasa łamie przepisy: Inne baby wielkanocne - magazyn kulinarny - sobota, 20 kwietnia 7:30
- Okrasa łamie przepisy: Gęś jak malowana - magazyn kulinarny - sobota, 20 kwietnia 7:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - sobota, 20 kwietnia 14:25 i 5 późniejszych emisji
- Okrasa łamie przepisy: Sos holenderski - magazyn kulinarny - sobota, 20 kwietnia 16:25 i 2 późniejsze emisje