x
Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna w Puszczy Bolimowskiej

Okrasa łamie przepisy: Dziczyzna w Puszczy Bolimowskiej

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Puszcza Bolimowska to idealne miejsce na spotkanie z tradycyjną kuchnią myśliwską. Karol Okrasa przyrządzi gulasz z łopatki z dzika, zrazy z sarny oraz tosty z marynowanym w mleku schabem z dzika.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Puszcza Bolimowska to idealne miejsce na spotkanie z polską, tradycyjną kuchnią myśliwską. Właśnie tutaj Karol Okrasa przygotuje trzy dania z dziczyzną w roli głównej. Pierwszą propozycją będzie gulasz z łopatki z dzika, duszony z kapustą i ziemniakami. Następnie kucharz przygotuje zrazy z sarny, z boczkiem i słoniną, podane z kaszą z owsa. Trzecią odsłoną będą pieczone tosty z marynowanym w mleku schabem z dzika, z grzybami i jajkiem.

Twórcy (pokaż wszystkich)