x

Okrasa łamie przepisy: Brytyjska jagnięcina z pieca i grilla

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Karol Okrasa wybiera się na wycieczkę na Wyspy Brytyjskie. Tam przygotuje dania z brytyjskiej jagnięciny: kotleciki z kością, szaszłyki z jagnięcej karkówki i pieczony udziec w korzennej marynacie.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Karol Okrasa wybiera się na wycieczkę na Wyspy Brytyjskie. Tam odwiedzi angielską gospodynię, która zaprosi go na tradycyjny Sunday roast, czyli pieczony udziec jagnięcy z rozmarynem. Kucharz przygotuje dania z brytyjskiej jagnięciny: kotleciki z kością, szaszłyki z jagnięcej karkówki czy pieczony udziec jagnięcy w korzennej marynacie.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także