Okrasa łamie przepisy: Brytyjska jagnięcina po polsku
W skrócie: | Karol Okrasa opowiada o swoich wrażeniach z wizyty w Wielkiej Brytanii i sprawdza, co ciekawego ma do zaoferowania tamtejsza kuchnia. Jednym z jej atutów są m.in. dania z jagnięciny. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.
Karol Okrasa opowiada o swoich wrażeniach z wizyty w Wielkiej Brytanii i sprawdza, co ciekawego ma do zaoferowania tamtejsza kuchnia. Jednym z jej atutów są m.in. dania z jagnięciny, niegdyś popularnego mięsa w polskiej kuchni, a obecnie niemal zapomnianego. Mistrz kuchni przygotowuje z niego trzy dania. Dzieli się pomysłami na pieczony comber jagnięcy z puree z topinamburu, marynowaną łopatkę jagnięcą podaną z grilla z ziemniakami i boczkiem oraz pieczony udziec jagnięcy z rozmarynem i pietruszką.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Karol Okrasa gospodarz
Zobacz także
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia polska. Bieszczadzkie inspiracje - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Potrawy z podlaskiego miodu - magazyn kulinarny - dziś, 24 kwietnia 19:10 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Wszystko o tatarze - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 7:25
- Okrasa łamie przepisy - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 12:00 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Czas na szparagi - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 16:10
- Okrasa łamie przepisy: Kuchnia zachodnich Mazur - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 18:40 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Morskie grillowanie - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 19:15 i 1 późniejsza emisja
- Okrasa łamie przepisy: Pesto, salsa czy sałsza - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 0:30 i 2 późniejsze emisje
- Okrasa łamie przepisy: Ryby na przednówku - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 7:20
- Okrasa łamie przepisy: Galicyjski strudel - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 11:35 i 4 późniejsze emisje