x
Okrasa łamie przepisy: Biesiada z Bractwem Kurkowym

Okrasa łamie przepisy: Biesiada z Bractwem Kurkowym

magazyn kulinarny   b.o.
W skrócie:Znawca kuchni wybiera się do Krotoszyna na wspólne gotowanie z członkami Kurkowego Bractwa Strzeleckiego. W menu m.in. wędzone polędwiczki zamarynowane w igłach daglezji, czosnku i oliwie

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Polska kuchnia, oprócz tradycyjnego schabowego i pierogów, ma do zaoferowania wiele innych smacznych dań. Karol Okrasa podróżuje po naszym kraju i przedstawia regionalne produkty i ich wytwórców. Z pomocą gości przygotowuje proste lokalne potrawy. Pokazuje również, jak z produktów dostępnych w zwykłych sklepach przyrządzić ciekawe dania inspirowane kuchnią polską i regionalną.

Znawca kuchni wybiera się do Krotoszyna na wspólne gotowanie z członkami Kurkowego Bractwa Strzeleckiego. W menu odcinka znalazły się m.in. wędzone polędwiczki zamarynowane w igłach daglezji, czosnku i oliwy oraz cynaderki królewskie, wzbogacone ogórkiem kiszonym i zagęszczone chlebem.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także