Kuchnia z Okrasą: Naleśnik na każdą okazję (96)

magazyn kulinarny Polska 2003-2007   od 7 lat
Występują:Bożena Sikoń
W skrócie:Naleśniki można podać na śniadanie, obiad i kolację. Anglicy jadają naleśniki z szynką i porami, dumą Węgrów są palacsinta. Gościem Karola Okrasy jest dziś cukierniczka Bożena Sikoń.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja

Opis

Szef kuchni Karol Okrasa na oczach widzów przyrządza najróżniejsze potrawy. Podczas zakupów wybiera odpowiednie produkty i informuje widzów o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W przygotowywaniu dań pomaga mu zawsze zaproszony do programu gość. Gdy pyszności są już gotowe, trafiają na pięknie przystrojony stół. Przy okazji widzowie poznają ciekawe przepisy kulinarne oraz zasady zdrowego żywienia i dietetyki.

Naleśniki można podać na śniadanie, obiad i kolację - jako deser i jako danie główne. Prawdopodobnie tej uniwersalności zawdzięcza swoją światową karierę. Anglicy jadają naleśniki z szynką i porami. Dumą Węgrów są palacsinta - naleśniki nadziewane masą migdałową, polane czekoladą i koniakiem. Francuzi zaś szczycą się crepes Suzette z mandarynkami i cura çao. Gościem Karola Okrasy będzie dziś warszawska cukierniczka Bożena Sikoń.

Występują (pokaż wszystkich)

Twórcy (pokaż wszystkich)