x
Kuchenne rewolucje: Lublin, Pizzeria Vicenti (9/13)

Kuchenne rewolucje: Lublin, Pizzeria Vicenti (9/13)

program rozrywkowy Polska 2017   od 12 lat
W skrócie:Grzegorz otworzył zakład produkujący sery. Zachęcony sukcesem, postanowił zostać właścicielem restauracji. Zapewnił kucharzom szkolenie i zatrudnił Włocha, ale interes przynosi straty.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Magda Gessler od siedmiu lat z sukcesem przeprowadza metamorfozy polskich restauracji. Przemianę przechodzi nie tylko sam lokal, ale też menu i wystrój. Ekspertka tworzy nowe smaki, łączy tradycyjne i lokalne potrawy z nowoczesnością. Widzowie poznają kolejne przepisy oraz kulinarne ciekawostki, które pozwolą im uzyskać lepszy smak dań. Jednak by rewolucja odniosła sukces, zmienić muszą się przede wszystkim właściciele, ich stosunek do pracy, pracowników, biznesu, wreszcie siebie nawzajem. Magda Gessler zetknie się m.in. z problemami w relacjach rodzinnych, kłótniami między właścicielami, nieuczciwymi pracownikami, oszczędzaniem na jakości produktów spożywczych, nieprzemyślanymi decyzjami, zbyt dużymi kredytami, brakiem pomysłu na biznes.

Grzegorz spędził we Włoszech piętnaście lat. Kiedy wrócił do Polski, otworzył własny zakład produkujący sery, m.in. mozzarellę. Zachęcony sukcesem postanowił zostać właścicielem restauracji. Zdecydował się na pizzerię, w której pizzę sprzedaje się na wagę. Niestety, w Lublinie nie znalazł klienteli, więc dodał do menu makarony i potrawy zawierające szynkę parmeńską. Lokal okazał się bardziej absorbujący, niż zakład produkcyjny, a Grzegorz musi doglądać obu biznesów. Namówił młodszą siostrę Patrycję, by została menadżerem pizzerii. Zapewnił kucharzom szkolenie u włoskiego mistrza kuchni i zatrudnił Włocha do robienia pizzy. Mimo to interes wciąż przynosi straty, zaś między personelem dochodzi do konfliktów, których niedoświadczona Patrycja nie potrafi zażegnać. Grzegorz nie potrafi znaleźć przyczyny problemów, dlatego wzywa na pomoc Magdę Gessler.