x
Kuchenne rewolucje: Grande Azzurro, Warszawa (8)

Kuchenne rewolucje: Grande Azzurro, Warszawa (8)

program rozrywkowy Polska 2010   od 12 lat
W skrócie:Grande Azzuro to polsko-włoska restauracja na warszawskim Bródnie. Magda Gessler stwierdza, że lokal potrzebuje radykalnych zmian. Ma nadzieję, że uda jej się wprowadzić niezbędne innowacje,

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Uznana restauratorka i autorka książek kulinarnych Magda Gessler pomaga właścicielom lokali gastronomicznych w Polsce, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji finansowej. Odwiedza lokale wymagające natychmiastowych zmian i na cztery dni staje się tam szefem. Obserwuje i analizuje sytuację oraz wytyka największe błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka restauracje i wprowadza poprawki: układa nowe menu, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Jej bezdyskusyjne uwagi nie zawsze spotykają się ze zrozumieniem pracowników. Czwartego dnia następuje uroczyste otwarcie lokali dla gości, którzy ocenią efekty zabiegów. Po dwóch tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i eksperyment odniósł sukces w postaci poprawy sytuacji finansowej. Program powstał na licencji brytyjskiego reality show "Kitchen Nightmares", którego gospodarzem jest Gordon Ramsay.

Grande Azzuro to polsko-włoska restauracja na warszawskim Bródnie. Właściciel lokalu marzy o tym, by gościć u siebie rodziny z dziećmi, a nie tylko nastoletnich amatorów pizzy. Jednak jego podstawowym zajęciem jest praca w banku, dlatego lokalem na co dzień zajmuje się menadżerka Ania. Młoda kobieta przyrządza bardzo dobrą pizzę, jednak zarządzanie ludźmi nie jest jej powołaniem. Podwładni chętnie spędzają czas w towarzystwie wesołej szefowej, ale nie zawsze wykonują jej polecenia. Magda Gessler zdaje sobie sprawę z tego, że lokal potrzebuje naprawdę radykalnych zmian. Doświadczona restauratorka ma jednocześnie nadzieję, że uda jej się wprowadzić niezbędne innowacje, nie zwalniając przy tym zbyt wielu pracowników.