x
Kuchenne rewolucje: Dziki Młyn, Warszawa (1/8)

Kuchenne rewolucje: Dziki Młyn, Warszawa (1/8)

program rozrywkowy Polska 2010   od 12 lat
W skrócie:Restauracja Dziki Młyn leży na skraju warszawskiego parku Moczydło. Jej właściciele liczyli na sukces. Niestety. Magda Gessler musi zadbać zarówno o konsolidację zespołu, jak i o menu.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Uznana restauratorka i autorka książek kulinarnych Magda Gessler pomaga właścicielom lokali gastronomicznych w Polsce, którzy znaleźli się w trudnej sytuacji finansowej. Odwiedza lokale wymagające natychmiastowych zmian i na cztery dni staje się tam szefem. Obserwuje i analizuje sytuację oraz wytyka największe błędy. Próbuje potraw, testuje umiejętności personelu i sprawdza higienę pracy. Potem na dwa dni zamyka restauracje i wprowadza poprawki: układa nowe menu, uczy kulinarnych sztuczek i zmienia wystrój wnętrz. Jej bezdyskusyjne uwagi nie zawsze spotykają się ze zrozumieniem pracowników. Czwartego dnia następuje uroczyste otwarcie lokali dla gości, którzy ocenią efekty zabiegów. Po dwóch tygodniach Magda Gessler wraca, by sprawdzić, czy wprowadzone przez nią reguły są przestrzegane i eksperyment odniósł sukces w postaci poprawy sytuacji finansowej. Program powstał na licencji brytyjskiego reality show "Kitchen Nightmares", którego gospodarzem jest Gordon Ramsay.

W Warszawie, na skraju Parku Moczydło, stoi restauracja Dziki Młyn. Przedsiębiorcy, którzy otwierali lokal 5 lat wcześniej, liczyli, że tłumnie będą ich odwiedzać nie tylko spacerowicze, ale także inni goście, ponieważ z centrum jedzie się tam zaledwie w 15 minut. Niestety, Dziki Młyn świeci pustkami. Magda Gessler musi sprawić, by pracownicy lokalu zaczęli tworzyć zgrany zespół, a menu zaczęło przyciągać klientów.

Zobacz także