Inspektorzy od żywności (2)
(Food Inspectors)
W skrócie: | Inspektorzy żywności pokażą, jak zakażone mleko i mięso mogą dostać się na nasz stół. Udadzą się na kontrolę do małych punktów gastronomicznych. W laboratorium obejrzą pod mikroskopem groźne bakterie. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Grupa specjalistów zdradza, czy można mieć zaufanie do branży spożywczej. Inspektorzy powiedzą także, na co powinni uważać konsumenci, aby mieć pewność, że kupowana przez nich żywność nie jest zafałszowana. Nie zabraknie również porad dotyczących możliwości nabycia zdrowego jedzenia w dobrej cenie i wskazówek dotyczących skutecznego omijania pułapek zastawianych przez speców od marketingu.
Inspektorzy żywności pokażą, jak zakażone mleko i mięso mogą dostać się na nasz stół. Udadzą się na kontrolę do małych punktów gastronomicznych serwujących "szybkie jedzenie". W nowoczesnym laboratorium obejrzą pod mikroskopem groźne bakterie, a w wielkim gospodarstwie hodującym bydło - niezidentyfikowane krowy. Inspektorzy udzielą też cennych rad, jak uniknąć zatrucia, przygotowując przyjęcie dla dużej grupy osób. Pouczą też, co robić, aby potrawy przechowywane w lodówce dłużej zachowały świeżość.