Hit: Kuchnia z Okrasą: Pomysł na cielęcinę (47)

magazyn kulinarny Polska 2004   od 7 lat
W skrócie:Cielęcina jest podawana w polskich domach dość rzadko. Najczęściej jemy wieprzowinę, wołowinę i drób. Karol Okrasa pokazuje dziś, jak przyrządzać potrawy z cielęciny.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja

Opis

Szef kuchni Karol Okrasa na oczach widzów przyrządza najróżniejsze potrawy. Podczas zakupów wybiera odpowiednie produkty i informuje widzów o ich walorach smakowych i wartościach odżywczych. W przygotowywaniu dań pomaga mu zawsze zaproszony do programu gość. Gdy pyszności są już gotowe, trafiają na pięknie przystrojony stół. Przy okazji widzowie poznają ciekawe przepisy kulinarne oraz zasady zdrowego żywienia i dietetyki.

Cielęcina jest podawana w polskich domach dość rzadko, choć to delikatne, pełnowartościowe mięso. Najczęściej jemy wieprzowinę, wołowinę i drób. Karol Okrasa pokazuje dziś, jak przyrządzić doskonałe potrawy z cielęciny. Gościem tego wydania programu jest dziennikarz telewizyjny Tomasz Kammel.

Twórcy (pokaż wszystkich)