Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Odkrywanie tajemnic produkcji popularnych artykułów spożywczych. Każdy odcinek serialu to wizyta w jednym z kanadyjskich zakładów. Kamery śledzą poszczególne etapy produkcji artykułów, które konsumenci zwykle bez zastanowienia biorą ze sklepowych półek. Widzowie mają okazję przekonać się, jak powstają między innymi: pesto, makaron, guma do żucia i kanadyjska whisky. Zobaczą, jak przebiega mieszanie, siekanie, przesiewanie, faszerowanie, zamrażanie, gotowanie, zawijanie, pasteryzowanie, rafinowanie i inne procesy niezbędne do powstania gotowych artykułów spożywczych.
W tym odcinku
Ziemniak jest popularny niemal na całym świecie. Widzowie zobaczą, co dzieje się z bulwami, zanim trafią na stoły. W programie także o produkcji gorącej czekolady.
Zobacz także
- Fabryki smaku: Burger idealny (17) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 3:45
- Fabryki smaku: Japońskie smaczki (18) - serial dokumentalny - noc czw./pt., 28 na 29 marca 4:15
- Fabryki smaku: Makaron na rauszu (6) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 11:00
- Fabryki smaku: Światła, kamera, popcorn (7) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 11:30
- Fabryki smaku: Tofu na nowo (8) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 12:00
- Fabryki smaku: Wymarzone naleśniki (9) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 12:30
- Fabryki smaku: Gra w zielone (10) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 13:00
- Fabryki smaku: Góra smakołyków (11) - serial dokumentalny - piątek, 29 marca 13:30
- Fabryki smaku: Co za kęs! (19) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 3:45
- Fabryki smaku: Czekoladowe kamyki (20) - serial dokumentalny - noc pt./sob., 29 na 30 marca 4:15