Ewa gotuje (292)

magazyn kulinarny Polska 2016   od 7 lat
W skrócie:Prowadząca przyrządzi sakiewki schabowe nadziewane papryką. Na deser upiecze trzy biszkoptowe blaty, które przełoży masą kokosową oraz wiśniową, a udekoruje lukrem i mieszanką kandyzowanych skórek.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
wtorek, 5 grudnia
za 10 dni
10:00 ATM Rozrywka (z napisami)

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Tym razem Ewa pokaże co - oprócz kotletów czy zrazów - można zrobić z kawałka schabu. Przyrządzi sakiewki schabowe, nadziewane kolorową papryką. Mięso poda w towarzystwie ogórków kiszonych i chrupiących boczniaków. Deser będzie niezwykle kolorowy, bowiem prowadząca upiecze trzy biszkoptowe blaty, które przełoży masą kokosową oraz wiśniową, a udekoruje lukrem i mieszanką kandyzowanych skórek różnych owoców. Co ciekawe ten niezwykły tort powstanie specjalnie dla barwnej postaci sceny muzycznej i gościa programu - Maryli Rodowicz.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także