Ewa gotuje (264)

Ewa gotuje (264)

magazyn kulinarny Polska 2015   od 7 lat
W skrócie:Tuż przed Bożym Narodzeniem Ewa Wachowicz przygotuje nieco zmodyfikowane potrawy, które w tradycyjnej wersji często pojawiają się na wigilijnym stole. Rozpocznie od zupy na suszonych podgrzybkach.

Oglądaj w telewizji

Data Godzina Stacja
nie znaleziono żadnej emisji

Opis

Ewa Wachowicz prezentuje przepisy zainspirowane kuchnią z różnych zakątków świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Smaczne, elegancko podane dania, które proponuje, są szybkie w przygotowaniu i skomponowane z powszechnie dostępnych składników. Prowadząca podpowie również, jak można pięknie nakryć stół. A jej kuchnię odwiedzą goście specjalni - autorzy ciekawych przepisów i laureaci konkursu na najlepszą recepturę.

Tuż przed Bożym Narodzeniem Ewa Wachowicz przygotuje nieco zmodyfikowane potrawy, które w tradycyjnej wersji często pojawiają się na wigilijnym stole. Rozpocznie od zupy grzybowej na suszonych podgrzybkach, podanej z gotowanymi ziemniakami. Smakowym dodatkiem do tego dania będzie zakwas na żur. Jako danie główne przygotuje pochodzący z Kresów Wschodnich kulebiak. Prowadząca zrobi go z ciasta krucho-drożdżowego, a bazą farszy będą kasza i dorsz. Na deser zaserwuje tort miodowy.

Twórcy (pokaż wszystkich)

Zobacz także