Ewa gotuje (101)
W skrócie: | Dziś Ewa Wachowicz przygotowuje kurze udka w glazurze z miodu i sosu sojowego. Do tego podaje ryż na sypko i sałatę z miodowym winegretem. To świetny pomysł na szybki i smaczny obiad. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Ewa Wachowicz przybliża zasady przygotowywania posiłków zgodnie z najnowszymi trendami kulinarnymi, przy zachowaniu polskiej tradycji. Prezentuje przepisy, które zostały przez nią spisane w różnych zakątkach świata, a także odkrywa uroki rodzimych potraw. Nie zabraknie "technicznych" nowinek i kulinarnych ciekawostek, a także porad, jak ciekawie udekorować stół. W kuchni pani Ewie towarzyszą specjalnie zaproszeni goście.
W tym odcinku Ewa Wachowicz przygotuje kurze udka w glazurze z miodu i sosu sojowego. Do tego doda ryż ugotowany na sypko i sałatę z miodowym winegretem. Ten przepis to świetny pomysł na błyskawiczny i bardzo smaczny obiad. Na deser przygotuje roladę waflową, niezwykle prostą w wykonaniu, ponieważ nie trzeba jej piec. Jej bazą są wafle, które po zwilżeniu wodą robią się bardzo plastyczne.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Ewa Wachowicz gospodarz
Zobacz także
- Ewa gotuje (401) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 2:00
- Ewa gotuje (402) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 2:30 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (412) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 2:45 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (413) - magazyn kulinarny - noc czw./pt., 25 na 26 kwietnia 3:15 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (481) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 6:00
- Ewa gotuje (460) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 7:05
- Ewa gotuje (461) - magazyn kulinarny - piątek, 26 kwietnia 7:35
- Ewa gotuje (403) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:30
- Ewa gotuje (414) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 2:50 i 1 późniejsza emisja
- Ewa gotuje (415) - magazyn kulinarny - noc pt./sob., 26 na 27 kwietnia 3:20 i 1 późniejsza emisja