Doradca smaku (2/12)
W skrócie: | Mistrz kuchni zdradzi przepis na canneloni ze szpinakiem i serem ricota. Pokaże także, jak przygotować kurczaka z sosem pieczarkowym. Kolejnym przepisem Michaela będzie gulasz cielęcy z białym sosem. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Michel Moran dzięki ogromnej wiedzy i doświadczeniu pokaże, jak przygotować potrawy bliskie smakom i gustom Polaków, a jednak w zupełnie nowej odsłonie. Nauczy wszystkich tych, którzy nie potrafią gotować. Ekspertów w przyrządzaniu różnych posiłków zainspiruje do eksperymentów i poszukiwań. Mistrz kuchni zademonstruje, jak należy wykonywać pewne czynności, np. krojenie, obieranie, czy parzenie. Jednym słowem zdradzi, jak brylować w kuchni.
Mistrz kuchni zdradzi przepis na canneloni zapiekane ze szpinakiem i serem ricota. Danie to zapewne zrobi wrażenie na każdym gościu. Pokaże także, jak przygotować delikatnego kurczaka z sosem pieczarkowym i aromatyczne chilli con carne. Kolejnym przepisem Michaela będzie gulasz cielęcy z białym sosem. Kucharz zaprezentuje krok po kroku, jak szybko przyrządzić to pyszne danie. A na deser zaserwuje pyszne i proste ciasto marchewkowe.
Twórcy (pokaż wszystkich)
- Michel Moran gospodarz
Zobacz także
- Doradca smaku (27/40) - magazyn kulinarny - dziś, 19 kwietnia 15:45
- Doradca smaku (28/40) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 22 kwietnia 20:10 i 1 późniejsza emisja
- Doradca smaku (29/40) - magazyn kulinarny - wtorek, 23 kwietnia 20:10 i 1 późniejsza emisja
- Doradca smaku (30/40) - magazyn kulinarny - środa, 24 kwietnia 20:10 i 1 późniejsza emisja
- Doradca smaku (31/40) - magazyn kulinarny - czwartek, 25 kwietnia 20:10 i 1 późniejsza emisja
- Doradca smaku (32/40) - magazyn kulinarny - poniedziałek, 29 kwietnia 20:10 i 1 późniejsza emisja
- Doradca smaku (33/40) - magazyn kulinarny - wtorek, 30 kwietnia 20:10