Dolce vita według Davida Rocco: Od kłosa do makaronu (13)
(David Rocco's Dolce Vita 5: Wheat, Flour, Pasta)
serial dokumentalny Kanada 2014
W skrócie: | W Villi Poggio Bartoli trwają żniwa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się przy użyciu maszyn z lat 20. David włącza się w tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata. |
---|
Oglądaj w telewizji
Data | Godzina | Stacja |
nie znaleziono żadnej emisji |
Opis
Szef kuchni David Rocco wyrusza w kulinarną podróż po północnych Włoszech. Poznaje rybaków, szefów kuchni, rolników, masarzy, serowarów i restauratorów, których łączy zamiłowanie do dobrego jedzenia i śródziemnomorskiego stylu życia.
W tym odcinku
W Villi Poggio Bartoli żniwa to poważna sprawa. Młócka pszenicy wciąż odbywa się tu przy użyciu zabytkowych maszyn z lat 20., choć pracownicy nie należą do najmłodszych. David podaje im pomocną dłoń i włącza się w starodawną tradycję, by poznać tajniki uprawy jednego z najważniejszych zbóż świata.
Zobacz także
- Dolce vita według Davida Rocco: Parmezan (6) - serial dokumentalny - środa, 1 maja 8:00
- Dolce vita według Davida Rocco: Palio (1) - serial dokumentalny - środa, 1 maja 8:30
- Dolce vita według Davida Rocco: Czwarty lipca (2) - serial dokumentalny - czwartek, 2 maja 8:00
- Dolce vita według Davida Rocco: Na lody! (3) - serial dokumentalny - czwartek, 2 maja 8:30