No ja dzisiaj oglądałam ten sam program (który właśnie się skończył) i zadanie było takie same (nawet nie wiem czy liczba nie ta sama). I moim zdaniem największa liczba, którą podali widzowie to 46 tysięcy coś. Niestety zagadka nie została rozwiązana a na kartce była liczba 7785 czy jakoś tak. Takie zagadki moim zdaniem nie powinny być wpuszczane na wizję! Ludzie, którzy zajmują się ich układaniem są albo debilami, albo mają gdzieś jakiekolwiek reguły gry. Teraz pewnie siedzą i nabijają się z tych biednych ludzi, którzy dzwonili z rzekomo dobrymi odpowiedziami.
jasne że się nabijają i nie dzisiaj tylko po każdym programie z biednych naiwnych którzy wierzą że są ekspertami znając odpowiedź na zagadkę jak prowadząca im wmawia a ci po programie napewno kwiczą ze śmiechu i liczą ile wpłynęło od naiwnych
Czy jesteś pewna że rozwiązanie na kartce było 7785? Bo ja właśnie odeszłam od telewizora jak ostatnia Pani zadzwoniła i nie widziałam rozwiązanie. Najwyższą POPRAWNĄ podaną odpowiedzią było 46551. A oni mieli takie rozwiązanie? Przecież to jest absurd! Nie mam słów... Ten program to jeden wielki przekręt i powinien być zlikwidowany!
Dziś przypadkiem trafiłem na ten program i co się okazało, że twórcy owego programu robili go chyba na kolanie i nie do końca pomyśleli nad wynikiem. Zadaniem było przekładając dwie zapałki z liczby 4685 ułożyć jak najwyższą możliwą liczbę. Moim zdaniem można ułożyć liczbę 9655 (jeśli bierzemy pod uwagę liczbę 4 cyfrową) lub też 46551. Nie rozpatruję tu przypadków liczb potęgowych. Nikt tej zagadki nie rozwiązał, natomiast pani prowadząca pokazała na momencik przed zakończeniem programu rozwiązanie z koperty. Była to liczba 7885. To są po prostu jakieś jaja...
Widzę, że już ktoś się wypowiedział tutaj na ten temat :) Liczby były takie jak napisałem powyżej.
przecież to program dla zarabiania kasy a nie uszczęśliwienia widzow zatem nie rozdadza 10000 bo co by z tego mieli
No tak, niby tak. Ale nawet jakby oddali 10 000 zł to i tak by na swoje wyszli, i to dużo. Ale tu nie o to chodzi, że nikt nie wygrał, tylko o to, że to było oszustwo. Ewidentne. Zła odpowiedź i tyle.
Popieram powyższą opinię. Nie chodzi tu o pieniądze ale o to, że rozwiązania nie są wogóle przemyślane albo celowo są takie. To jest zwyczajne oszustwo. Zawsze wiedziałam że ten program to oszustwo (że dodzwaniają się tam wszyscy obsadzeni w programie, że linia jest blokowana) ale żeby robić z ludzi takich debili to już przesada! Wiele razy oglądałam ten program i wiele rzeczy mnie irytowało ale dzisiejszy odcinek to było spore przegięcie!
Anonim:
No tak, niby tak. Ale nawet jakby oddali 10 000 zł to i tak by na swoje wyszli, i to dużo
ale jak np. zarobili 50000 i by oddali 10000 to mieli by 40000 zysku a jak nie oddali to mają 46000 zysku bo oddali tylko pocieszenia a przeciez producenci programów wolą mieć 46 niż 40. Bo lep[iej nie tylko zarabiac z nawiazka ale też nie oddac nagrody bo wtedy wiekszy zysk maja jeszcze o te nagrode
No ok. To niech wymyślają trudne zagadki, żeby ludzie faktycznie nie potrafili podać poprawnej odpowiedzi. Ale dawać zagadkę do której mają błędną odpowiedź?
to są poprostu pazerne chamy każdą ostatnią złotówkę by ludziom z gardłą wzięli żeby tylko mieć 1000001 zł a nie 1000000 zawsze o złotówkę więcej chytre cwaniaki i oszuści
Ależ prawdy objawione sypiecie:)
No ale lepiej późno niż wcale dojść do słusznych wniosków
Nic mnie tak nie denerwuje jak to ze te zagadki są tak banalne a Ona ciągle gada ze jest tylko kilka osób co pewnie znają odpowiedz , jedna wielka banda oszustów, włącznie z panem reżyserem co niby takie trudne to układa ! Zagadką to jest ale jak się do nich dodzwonić !!
Dajcie spokój, nie idzie sie tam wogóle dzodzwonić, ładną kase zarabiają sobie za samą próbe połączenia. Bezczelność i t p. Pozdrawiam