Filmy Forum Teleman.pl / Filmy /

Cała prawda o jezusie - wrażenia

Strona:  ««  1  2  3 
nikita1978 (Anonim)
#31 | 18 Paź 2009 20:19
Odpowiedz 
jestem z toba,bardzo chetnie sie z toba skontaktuje panie grosik moje gg11773976.prosze o kontakt,jestem słógą chrystusa
Anonim ()
#32 | 15 Lis 2009 17:40
Odpowiedz 
Hoope:
Stanowczo sie nie zgadzam.

Strasznie jest to ze ludzie sa zdolni do wszystkiego zeby odwrócić jak najwięcej ludzi od Chrystusa

Stanowczo się zgadzam :)

Masa ludzi potrafi się kłócić (temat kłótni - to co napisane w Biblii) wcześniej ani do biblii nie zaglądając, przecież to chore, kłócić się o coś ,a nawet nic o tym nie wiedzieć, ludzie boją się śmierci i boją się tego że mogą być potępieni, dlatego wolą sobie wmawiać ,że nie ma Boga, niż wierzyć ,że jest i dołączyć do jego rodziny, Kościoła.

Nauka już dziś potrafi uzasadnić 90% cudów, a reszta to science fiction

Jeżeli hipoteza to uzasadnienie to mógłbym się z tobą zgodzić, ale uzasadnienie to napewno nie zwyczajne hipotezy. Takie coś jak np. ozdrowienie zaraz po powrocie do chrześcijaństwa (jest wiele przypadków, w których ktoś odwraca się od Boga, jest nieuleczalnie chory, idzie do kościoła, przeprasza Boga, modli się, od nowa wierzy i Bóg go uzdrawia) naukowcy wyjaśniają tak "czasem rak niszczy sam siebie poprzez wytworzenie komórek cdsafrsare (nazwa pokręcona znana tylko im ,aby nikt nie mógł postawić argumentu że taka komórka nie może zniszczyć raka) tak mogło być też w tym przypadku".
Lub przewidzenie po spojrzeniu na krzyż (tj. był ktoś ślepy, teraz widzi), wyjaśniają jako dziwne odtworzenie siatkówki, dziwne ,że stało się to w przeciągu 1 sekundy i akurat po spojrzeniu na krzyż o_O

A tak swoją drogą, ponoć to nauka zajmuje się przez miesiące stwierdzaniem, że cud to cud ,a nie jakiś przypadek, nie tylko księża itd., więc chyba nie można argumentować ,że cuda wcale nie były cudami bo tak wyjaśniła nauka, skoro sama nauka wyjaśnia też, że cuda to cuda...

To że można wyjaśnić 90% cudów, to tylko opinia niewierzących, ponieważ dopuszczają oni do siebie tylko informacje od tych którzy chcą udowodnić że cuda nie są cudami, wyobraźmy sobie, że dyskutują 2 osoby, jedna jest za tym że cuda to cuda, a druga za tym, że cuda to nie cuda, osoba niewierząca będzie słuchała tylko tej która mówi o tym że cuda to nie cuda, dlatego później wychodzą takie banialuki jak z tym że można wyjaśnić 90% cudów, ponieważ nie słuchają argumentów drugiej strony, z Chrześcijanami jest inaczej, nie dość że słuchają obu stron, to jeszcze w związku z tym potrafią argumentować silniej (samo to że słuchają obu stron im to umożliwia).

PS: ci co chcą udowodnić że cuda to nie cuda - słyszeliście może o tym, że kiedyś podczas mszy wino zamieniło się (materialnie, nie tak jak co msze) w krew, a chleb w ciało ?? Takich cudów było kilka, zawsze ta sama tkanka, i ta sama grupa krwii, krew była w grudkach, ale nie to jest najciekawsze, najciekawsze jest to, że wszystkie grudki krwi, ważyły tyle co 1, 2 tyle co 1, 4 tyle co 2, 16 tyle co 24 i 24 tyle co 1, tego nie badano miesiącami, to badano latami i bada się aż do teraz, bo jestem pewny że nawet wy nie jesteście w stanie udowodnić że 2 + 2 = 4 ,a 2 + 10 = też 4.
Anonim ()
#33 | 15 Lis 2009 17:41
Odpowiedz 
Niech żyje Chrystus, to co się dzieje na tym świecie to szok, zdejmują krzyże ze szkół włoskich, prześladują Chrześcijan, to prawdziwa masakra, jednoczmy się...
Mystery:* (Użytkownik)
#34 | 15 Lis 2009 17:43
Odpowiedz 
Sam Człowiek zniszcie samego siebie . . .
#35 | 16 Lis 2009 09:47
Odpowiedz 
Ty anonimie na pewno osobiście te badania przeprowadziłeś/aś więc jesteś zdolny/a Z CAŁĄ
PEWNOŚCIĄ stwierdzić że cuda to cuda. Nie potrzeba nam tutaj pseudonauki.
Prawdziwy katolik nie musi wierzyć w cuda, bo czym one niby miałyby dla niego być? uzasadnieniem?udowodnieniem? ale czego? Tego że jednak biblia mówi prawdę?
Cuda mają być nagrodą? za co?
Przebadaj dokładnie przypadki ozdrowień, sprawdź te osoby do 10 pokolenia wstecz i będziesz sobie mógł/a odpowiedzieć na to pytanie.
Wiara nie potrzebuje żadnych cudów, wszyscy wobec Boga jesteśmy równi. Tak samo i w innych wiarach (to tylko inne wyobrażenie BOGA).
Tutaj rzecz jasna można by rzucać się argumentami, lecz to bez sensu:)
Anonim ()
#36 | 16 Lis 2009 14:59
Odpowiedz 
Anonim anonimowany:
Prawdziwy katolik nie musi wierzyć w cuda

Nie rozumiem pierwszej części twojej odpowiedzi. Mogę z całą pewnością stwierdzić ,że cuda to cuda.

Świat nie składa się tylko z katolików, skoro Ci co nie należą do Chrześcijan próbują udowodnić ,że cuda nie są cudami, dlaczego ja nie mogę udowodnić że cuda to cuda ?? Wiem ,że jako Chrześcijanie dążymy do pokoju, ale mamy pozwalać ,żeby Ci którzy w Boga nie wierzą, mydlili oczy jakimiś durnymi hipotezami ,dot. tego ,że wszystko jest możliwe ?? Jak będziemy się uginać, udawali ,że nie ma co dyskutować itd., to w końcu całe Chrześcijaństwo upadnie. Sama wiara by nic nie dała, Bóg musiał mówić do ludzi, sam bądź przez proroków czy Jezusa, a nawet przez cuda, bo inaczej nie tylko byśmy o nim nie wiedzieli, ale także nie wiedzielibyśmy co to wiara i po co ona jest. Do tego cuda są potrzebne ,aby ci którzy wątpią albo zaczynają wątpić przypomnieli sobie o Bogu. Nie uważam cudów za DOWODY na istnienie Boga, bo takowych nie ma, tylko za znaki mające na celu przypomnienie o istnieniu Boga tych którzy już wierzą, bądź lekkie potwierdzenie dla tych którzy zaczynają wierzyć.
NEUTRALNY (Użytkownik)
#37 | 28 Lis 2009 22:50
Odpowiedz 
Witam wszystkich... jestem NEUTRALNY. Zgadzam się z wami wszystkimi, nie wmawiajcie, że Jezusa nie było-bo był, nie wmawiajcie, że robił cuda bo to jest akurat własna interpretacja życia Jezusa przez ludzi którzy chcieli nadać kościołowi jakiś kanon. życia Jezusa nie można podważyć bo jest to postać historyczna, i nie zapomni się o niej tak długo jak będzie się o niej mówiło. Tak jak o bogach egipskich, greckich czy rzymskich. Te religie też miały istnieć a jakoś nie przetrwały. Zauważmy że wielkie religie powstawały tam gdzie powstawały wielkie cywilizacje np. Egipt Grecja czy Rzym który przejął bogów od grecji tylko inaczej nazwał. Tak jak powstawały z wielkimi cywilizacjami tak też z nimi umierały a pamięć po nich została i są to teraz mity.
A biblia została stworzona za czasów kiedy wiedza zwykłych ludzi opierała się na tym co powiedzieli im duchowni i ich władcy, więc teraz ma ona znaczenie tylko historyczne bo nie można się do niej dostosować dosłownie jak w niej jest napisane. Biblia nie została zmieniona prze wieki ale cywilizacja się rozwija i ludzie mają większe wyobrażenie i nie widzą tylko swojego podwórka ale świat jako jedna wielka maszyna.
#38 | 28 Lis 2009 23:09
Odpowiedz 
Jeżeli chodzi o cuda to uważam, że nie wiem czy jest to prawda, więc nie twierdzę że jest to kłamstwo. Jestem jednak zdania że ludzki umysł jest wstanie wymyślić wszystko. Moim zdaniem człowiek jest wstanie porozumiewać się telepatycznie, przenosić rzeczy za pomocą myśli, tylko mózg nie jest jeszcze tak dobrze rozwinięty aby to zrobić. jednak rodzą się osoby które jak to się mówi "mają dar". Moim zdaniem są to osoby które urodziły się z lepiej rozwiniętym "przyrządem do myślenia" i naprawdę są w stanie robić cuda, i może takim człowiekiem był Jezus, który urodził się z jakimś darem który na tamten czas był czymś niespotykanym u zwykłego człowieka,.... może umiał tak analizować daną sytuacje że przerażało to innych ludzi ale w taki sposób że byli mu oddani.
#39 | 24 Lut 2010 22:12
Odpowiedz 
ludzie przeczytajcie sobie EWANGELIE BARNABY tam sie dowiecie prawdy jesli tylko w nia uwierzycie powodzenia
Mocny FULL (Anonim)
#40 | 25 Lut 2010 12:17
Odpowiedz 
anonim (Ty co założyłeś ten profil) tu nie ma żadnych wrażeń szmato głupia.
Anonim ()
#41 | 26 Lut 2010 15:03
Odpowiedz 
Baranie negujesz dokument, a sam modlisz się do durnowatej książki, spisanej nie wiadomo kiedy i przez kogo, która w niezwykle prymitywny i głupkowaty sposób próbuje wyjaśnić istnienie świata. Zapewne kilku Żydków zrobiło imprezkę, albo siedziało zbyt długo na słoneczku i wymyślili bzdury, opierając się na swej, wyjątkowo mizernej wiedzo o otaczającym ich świecie. Opisali boga, według którego to oni są wybrańcami, no bo jakżeby inaczej? Miał wybrać Chińczyków, o których istnieniu nikt wtedy nie słyszał. Jak ograniczonym trzeba być, żeby odrzucać wszelkie naukowe badania jeśli tylko są niezgodne z jednym durnym tekstem. I dlaczego akurat te głupoty są takie święte? Dlaczego nie "Władca Pierścieni", "Hary Poter" albo coś Dänikena?
adamxy (Użytkownik)
#42 | 4 Mar 2010 15:52
Odpowiedz 
Ale patrzcie pytanie 1. ale ważne otóż dlaczego jest tyle wiar i sekt muzułmanie mają inny rok od naszego ich głównym prorokiem jest mahomet dlaczego tak jest, dlaczego na świecie jest wiele wiar? Ano dlatego że człowiek wpada na ten sam pomysł w różnych zakątkach świata czyli widzimy podobieństwo w paru wiarach.

2. Widzimy że wszystkie sekty, wiary mają swoich zwolenników dlaczego? Bo każdy człowiek daję się przekonać ale dlaczego? Dlatego że mają np. jakieś korzyści chrześcijanie np. mają: gdy chrzciny (okazja do wypicia, placki, dania, napoje i takie tam oraz spotkanie się rodziny) , komunia też podobnie (chociaż tu nie powinno się pić ale nie każdy wytrzyma), święta ta magiczna atmosfera to wszystko jest korzyścią i jest po kolei poukładane więc człowiek lubi takie rzeczy bo wie kiedy to będzie i ze spokojem czeka.

Jeszcze jedno niby wierzą ale tylko w kościele i przy rodzicach nie odejdą bo się boją i tylko do bierzmowania i spokój.

A co do boga skoro jest wszechmogący to wiedział że człowiek nie będzie mu posłuszny i go nie posłucha zresztą poco ma go słuchać dlatego że go stworzył to głupie.

I to że jest biedny człowiek lub bogaty to nie zależy od boga rzeczy nie dzieją się dlatego że bóg tak chce tylko dlatego że to zwykły przypadek światem nie kieruje bóg tylko człowiek to przez niego ludzie cierpią bo jeden lub kilku tak wymyśliło jakieś prawo które jemu nie przeszkadza ale innemu robi dużą szkodę to człowiek robi zło nie diabeł to człowiek robi dobro nie bóg TYLKO I WYŁĄCZNIE CZŁOWIEK i nie przypisujcie że np. człowiek zginą widocznie bóg tak chciał to wszystko przez człowieka A reszta to przyroda.

Jeszcze coś jak np. to się wydarzy: żona, mąż czy dziecko zginie w wypadku mówią często ludzie widocznie bóg tak chciał może on/a będzie miał/a tam lepiej , może to dla mnie próba lub to kara itp.

Nie przypisujcie sobie takich bzdur Ja wiem może takie myślenie pomaga zrozumieć jakoś wytłumaczyć to wielkie nieszczęście.

Jednak prawda jest bolesna zginą/a zginęli nie dlatego że tak chciał bóg tylko przez człowieka to on zawinił nie diabeł nie bóg tylko człowiek no i czasem przyroda która płata figle, chwila nieuwagi , jeden błąd i nieszczęście gotowe. Żyjemy w czasach kiedy trzeba uważać każda maszyna, pojazd, człowiek, i też przyroda oraz różne związki toksyczne itp. może zabić tylko że winien będzie człowiek bo to on to wymyślił oprócz przyrody oczywiście.

Jednak a może nimi kieruje bóg lub diabeł(wyjaśnić się nie da więc tak sobie to tłumaczą) śmieszą mnie taki rzeczy bo nie potrafimy dostrzec 1 ważnej rzeczy że to wszystko przez nas to człowiek za wszystko odpowiada No ale oczywiście zwala się winę na diabła lub boga bo tak by było prościej i łatwiej

I WŁAŚNIE TEGO SOBIE NIE MOŻEMY UŚWIADOMIĆ ŻE ZA WSZYSTKO (OPRÓCZ PRZYRODY KTÓRA TEŻ CZASEM MOŻE ZAWINIĆ JEDNAK TO TYLKO PRZYRODA) ODPOWIADA CZŁOWIEK TO ON STOI ZA ZŁEM JAK I ZA DOBREM.
#43 | 1 Kwi 2010 10:59
Odpowiedz 
na temat Boga i Jezusa możemy rozmawiać wiecznie. Dokładnie wiemy ja było. Ci którzy są chrześcijanami tak jak ja, wiedza ze Jezus był Bogiem. a dla innych Tych mniej wierzących jest człowiekem takim który zgłupiał.
Mocny FULL (Anonim)
#44 | 1 Kwi 2010 11:03
Odpowiedz 
cała prawda o Jezusie - znasz prawdę, to po co taki temat zakładasz?
 Strona:  ««  1  2  3 
Twoja odpowiedź
Pogrubienie  Kursywa  Link do obrazka  Adres URL 

» Login  » Hasło 
Only registered users can post here. Enter your login/password correctly before posting a message, or register first.